3 stiluri de machiaj pentru un aspect profesional

Machiaj profesionist pentru birou

Machiaj profesionist pentru birou

Sunt nenumărate stiluri de machiaj disponibile, dar pentru majoritatea mediilor de lucru, femeile au nevoie de un machiaj discret, curat și îngrijit. Desigur, cu cât domeniul în care lucrezi este mai creativ, cu atât mai îndrăzneț sau colorat poate fi machiajul ales; dar chiar și în acest caz nu ai cum să dai greș cu un machiaj clasic de înfrumusețare.

În continuare sunt descrise 3 stiluri de machiaj pas cu pas, ușor de realizat, care se potrivesc pentru zilele lucrătoare.

Machiaj minimal și discret

Majoritatea femeilor beneficiază de acest tip de machiaj indiferent de domeniul de activitate în care lucrează. Dacă ai suficientă îmbujorare naturală, produsele de machiaj de care ai nevoie sunt:

  • fond de ten
  • ondulator de gene
  • mascara maro sau negru
  • creion contur în culoare naturală a buzelor
  • luciu de buze transparent
Machiaj minimal și discret

TEHNICA DE MACHIAJ:

Pentru uniformizarea nuanței tenului, aplică fondul de ten pe întreaga față începând din centrul feței către exterior, prin mișcări ascendente. Cu cât tenul tău este mai gras, cu atât produsul folosit trebuie să fie mai fluid. Curbează genele cu ondulatorul special pentru o privire trează și deschisă. Aplică apoi un strat de mascara, fără să încarci genele cu produs, doar să le colorezi. Desenează buzele cu creionul atât conturul cât și în interiorul lor și aplică luciu de buze. Opțional, adaugă o brumă de fard de obraz roz-piersică și ai obținut un machiaj natural, perfect în imperfecțiunea lui și foarte discret.

Machiaj subtil dar declarativ

Acest tip de machiaj aduce culoare feței și evidențiază ochii. Pentru realizarea machiajului propus, pe lângă fond de ten, ondulatorul de gene și mascara, vei avea nevoie în plus de:

 • corector
 • pudră pulbere
 • 2 farduri de pleoape în culori complementare culorii irisului, dintre care o culoare va fi baza și alta va da profunzime privirii
 • fard de obraz care să respecte subtonul pielii tale (roz pentru tenuri rozalii și variații către piersică pentru tonuri olive)
 • creion contur în culoarea naturală a buzelor
 • ruj cu 1-2 nuanțe mai închis decât culoarea naturală a buzelor
Machiaj subtil dar declarativ

TEHNICA DE MACHIAJ:

După realizarea bazei de machiaj prin aplicarea fondului de ten, completează cu batonul corector numai pe zonele afectate rămase vizibile, cum ar fi coșuri, roșeață în jurul nasului și gurii, cearcăne pronunțate. Aplică un strat fin de pudră, care va fixa machiajul și va elimina luciul nedorit al tenului.

Cercul cromatic cu nuanțe

Aplică pe întreaga pleoapă mobilă fardul cel mai deschis din cele două, iar în pliul pleoapei și pe linia genelor inferioare culoarea mai închisă. Ține cont de teoria culorilor în machiaj și pune în valoare culoarea irisului prin farduri în culori complementare, adică culorile opuse pe cercul cromatic.

Continuă cu un strat de mascara. Apoi fardează obrajii începând cu zona cea mai proeminentă, prin mișcări ascendente căte tâmple. La final colorează buzele cu creion și ruj deasupra.

Rezultatul acestui tip de machiaj este o accentuare și definire a ochilor, în timp ce restul feței echilibrează discret, pentru un aspect final profesionist garantat.

Machiaj puternic și impunător

Acest machiaj este aliatul femei mature și se potrivește de minune pozițiilor de conducere din mediul profesional. Pe lângă nelipsitul fond de ten, corector și mascara, vei avea nevoie de:

 • 2 nuanțe de fard de pleoape ale aceleași culori, preferabil neutre
 • tuș sau creion maro (pentru tenuri olive) sau gri (pentru tenuri rozalii); negrul poate fi prea aspru în lumina zilei
 • fard de obraz
 • creion de buze și
 • ruj în aceeași culoare de roșu-zmeură sau roșu-cărămiziu.
Machiaj puternic și impunător

TEHNICA DE MACHIAJ:

Aplică fondul de ten și corectorul unde este nevoie, apoi fixează cu pudră. Începe machiajul ochilor prin depunerea fardului în nuanță deschisă pe pleoapa mobilă și linia genelor inferioare. Adaugă nuanța închisă în pliul pleoapei și estompează către arcadă asftel încât să nu se vadă linii de marcație între culori. Continuă cu linia de tuș (lichid sau gel) ori creion dermatograf la baza genelor superioare, pornind din colțul intern către mijloc și din mijloc către colțul extern. Pentru un aspect profesionist nu prelungi linia dincolo de ultima geană. Tușul va rezista mai bine pe durata zilei față de creion, dar linia obținută este mai severă și poate înăspri trăsăturile ochilor mici. Apoi îmbracă genele în 2 straturi de mascara. Fardul de obraz se va aplica în mod sculptural, începând de sub iris pe sub înaltul pomeților și ascendent spre lobul urechii. Încheie machiajul cu colorarea buzelor întâi cu creionul pe contur și în interior, apoi cu ruj aplicat cu pensula de buze, pentru rezistență sporită.

În ansamblu, acest tip de machiaj este puternic și impunător și emană stabilitate și încredere. Deși centrul machiajului sunt buzele închise la culoare, rezultatul final este curat și aerat dacă machiajul ochilor este păstrat în culori neutre și în acord cu subtonul pielii.

Machiajul de birou trebuie să transmită un singur mesaj:
„Sunt un profesionist și știu despre ce vorbesc.”

Sfaturi de machiaj valabile pentru orice stil de machiaj profesionist:

 1. Ai grijă de tenul tău, hidratează-l cu produse cosmetice adecvate și protejează-l cu factor de protecție solară.
 2. Menține-ți sprâncenele îngrijite și aranjate. Denotă atenție la detalii, o calitate foarte apreciată între profesioniști.
 3. Păstrează o gama cromatică neutră și nu ai cum să dai greș.
 4. Asigură-te că ai estompat bine liniile de trecere între două culori, astfel încât să nu ai linii grafice e față.
 5. Dacă ai tenul gras sau unele zone ale feței devin lucioase pe parcursul zilei poartă cu tine șervețele absorbante sau o pudră compactă pentru retușuri.
 6. Dacă ai găsit un ruj care îți place, ia două bucăți: una pentru acasă și una pentru birou.
 7. Machiajul va pierde orice urmă de profesionalism dacă introduci: linie groasă de tuș, culori puternice și vibrante pentru machiajul ochilor, sclipici sau fard strălucitor, machiaje tematice sau avangardiste.

Tu ce tip de machiaj preferi? Povestește despre stilul tău în rubrica de mai jos.