3 trucuri de machiaj care ne întineresc

Sfaturi de machiaj utile pentru femei peste 35 de ani (și recomandate pentru cele mai tinere)

Sunt multe femei care păstrează aceleași obiceiuri de machiaj ca la 20 de ani deși au trecut de 40. Eu însămi am 35 de ani (fără 3 luni) și observ cum trebuie să-mi adaptez machiaj de zi la schimbările naturale ale feței: tenul arată primele riduri fine, pleoapele încep să se lase către linia genelor și se instalează ridurile de expresie pe frunte. Nimic dramatic, nimic special. Dar vreau să vă arăt cum să luați măsuri și să păstrați un aspect tânăr pentru mai mult timp.

Alege un fond de ten lejer și bogat în nutrienți

Avantajul 35+ este că nu mai avem (așa multe) coșuri și acnee! Fie am depășit momentul acneei juvenile, fie am învățat deja cum să ne îngrijim tenul ca să evităm acneea cosmetică. Putem uniforma culoarea tenului cu mult mai puțin pigment, adică un produs cu grad de acoperire mai mică.  În plus, un strat generos de fond de ten se strânge în ridurile de expresie și le accentuează, mai ales dacă e aplicat incorect.

Eu recomand să alegeți  un fond de ten care să aibă pe lângă pigment și ingrediente de îngrijire a tenului, cu efect de lifting. Căutați cuvinte precum: colagen, peptide, acid hialuronic, vitamina E și alte asemenea bunătățuri.

Eu am ales un fond de ten natural de la Bottega Verde despre care am scris aici.

Iluminatorul potrivit în locul potrivit

Un trend actual și foarte îndrăgit de femei de toate vîrstele este aplicarea unui iluminator (highlighter) în zone proeminente ale feței: pomeți, puntea nasului, arcadă și așa mai departe.

În adaptarea propusă de mine, vom alege un iluminator cu o textură fină și fără sclipici, scopul este doar acela de a reflecta subtil lumina. Un produs pe care îl îndrăgesc foarte mult este pudra iluminatoare Mary Lou-Manizer de la The Balm.

L-am aplicat pe înaltul pomeților , adică pe partea superioară a osului zigomatic (pomeții) și nu în depresiunea orbitei oculare care formează zona cearcănelor. Aici găsiți un video util despre cum se aplică corect. Eu nu îl aplic pe nas, e singura trăsătură care nu vreau să o scot în evidență deloc.

Ochi sculptați

Indiferent ce culoare ai alege pentru fardul de pleaope, trebuie să ai 2 nuanțe una deschisă și una închisă. În timp, conturul ochilor îți pierde din fermitate și pleoapa superioară se lasă. Un mod de a „ridica” ochiul este să aplici pe osul arcadei o culoare mai închisă decât culoarea aleasă pentru pleoape mobilă. Așa vei crea iluzia că pliul pleoapei este de fapt mai sus, ceea ce face ochiul să pare mai deschis pentru că este încadrat frumos de „umbre”… ca la 20 de ani.

Trucul este să aplici fardul închis în timp ce privești în oglindă cu ochii deschiși, astfel încât să-l plasezi deasupra pliului natural al ochiului, adică tocmai acolo unde pielea s-a lăsat.

Eu am ales nuanțele de maro din paleta de farduri Coffee & Cream de la Benecos despre care am scris aici.

Alege produse de machiaj care aduc și un aport nutritiv pielii, nu doar pigment.

Sper să vă fie de folos și să vă bucurați mult timp de un aspect (mai) tânăr!