Aspect profesional prin machiaj

Femeia modernă este prezentă mai mult ca oricând în rândul profesioniștilor.

Nu este dificil să arăți ca un profesionist la locul de muncă dacă îți adaptezi aspectul la vârstă, activitate și momentul zilei.
Cu câteva informații esențiale, poți să obții un aspect profesional și aranjat care lasă aptitudinile și talentul tău să strălucească.

De ce să porți machiaj la serviciu?

Nu e nimic greșit dacă alegi să nu porți machiaj. Fiecare femeie e unică și frumoasă exact așa cum este. Totuși, pentru multe femei, alegerea potrivită a unei doze mici de machiaj adaugă un ultimul detaliu aspectului lor și le  sporește încredere în ele.

În lumea profesioniștilor, să arăți echilibrat și aranjat este esențial. Ne place sau nu, prima impresie contează foarte mult iar un minim de machiaj bine plasat poate face să dispară roșeața nedorită sau urmele oboselii, care în ansamblu distrage atenția de la imaginea profesionistului pe care ne străduim să o afișăm.

Machiaj pentru serviciu

Cheia reușitei unui machiaj profesionist stă în produsele de machiaj folosite, care ar trebui să fie de cea mai bună calitate pe care ți-o poți permite. Produsele de calitate se așează mai bine pe piele și sunt, totodată, mai bune pentru ten pe termen lung.
Aplicat strategic și în moderație, machiajul sporește imaginea femeii, iar studiile arată că femeile care poartă machiaj sunt percepute ca fiind nu doar agreabile și mai accesibile ci și mai competente profesional.

Machiajul feței

Machiajul feței

După îngrijirea și protejarea tenului împotriva poluării cotidiene (folosind creme hidratante bogate în antioxidanți și care conțin FPS), machiajul începe cu o bază eficientă, de la crema colorată până la FOND DE TEN, după preferințe și nevoi. Cu cât tenul este mai curat și lipsit de imperfecțiuni, cu atât și produsul folosit trebuie să fie mai transparent. Un criteriu bun în alegerea fondului de ten este raportul dintre textura ușoară și persistența în timp a acestuia; cereți o mostră înainte de cumpărare și testați acasă!

Este important să integrezi și CORECTORUL în machiajul de birou, pentru zilele în care ne trezim cu cearcăne și pete roșii nedorite. Pentru camuflarea acestora poți alege să:

a) acoperi zona afectată cu un strat de produs dens (cum e batonul anticearcăn), care va ascunde imperfecțiunile prin volum, sau

b) să folosești un corector de culoare, care anulează colorația cu un strat fin folosind principii de complementaritate din teoria culorilor. Astfel:

  • corectorul verde anulează roșeața. Tenurile închise vor căuta nuanțe de verde – măsliniu, care conțin mai mult galben în pigment.
  • corectorul portocaliu anulează cearcănele și petele pigmentare. Și în acest caz, gradul de portocaliu variază de la galben -piersică la somon și crește în intensitate, în funcție de nevoi.

√ De reținut: Corectorul se aplică pe zona cu probleme, în orice alt loc va fi o pată de culoare nedorită.

FARDUL DE OBRAZ este binevenit în orice machiaj, iar nuanța aleasă poate varia de roz la piersică, în funcție de culoarea și subtonul tenului. În mod tradițional, fardul rozaliu se potrivește tenurilor deschise și neutre, iar piersica încălzește subtil tonurile măslinii și închise. Totuși, fardul de obraz opus colorației pielii poate fi elementul central al întregului machiaj și va lumina fața dintr-un gest.

După ce ieșim din iarnă, FARDUL BRONZANT își face loc în trusele noastre și tentația să-l folosim în fiecare zi este foarte mare (și justificată). Pentru a nu arăta ca și cum am fost atacate de soare, bronzer-ul se aplică pe perimetrul feței, în forma cifrei 3 de ambele părți ale feței, cuprinzînd fruntea, pomeții și maxilarul. Ai grijă să fie bine estompat și pierdut înspre gât pentru a fi în perfectă armonie cu restul feței.

Machiajul ochilor

Sunt foarte multe produse de ochi în culori îmbietoare, puternice și vibrante dar cînd alegi cromatica ține cont de faptul că orele la birou sunt în timpul zilei, chiar dacă se întind spre seară. Un machiaj în culori închise e greu de întreținut și pot înăspri trăsăturile feței în lumina soarelui. Pentru un look simplu poți să folosești produse texturate, sub formă de CREIOANE sau FARDURI cremoase, care se fixează și nu se adună în pliurile pleoapei. Deși cer mai multă iscusință fardurile pudră pot fi combinate între ele pentru a defini ochiul și a crea profunzime privirii, cu mai mult impact. Cele mai sigure alegeri sunt variațiile de nud, de la roz -șampanie la maro -arămiu.

Machiajul ochilor
Machiajul ochilor

Indispensabil pentru o privire trează este ONDULATORUL DE GENE, mai ales dacă ai gene drepte sau ochi cu pleoapa căzută. Investește într-un ondulator de calitate care să nu îți rănească ochiul și obișnuiește-te să îl folosești zilnic, chiar fără alt machiaj; în ciuda formei, este extrem de ușor de utilizat și de-a dreptul inofensiv.

Un strat de MASCARA completează machiajul ochilor, dar rezulatul final depinde de îngrijirea sprâncenelor. Piaptănă-le și colorează-le dacă e nevoie, desenând fire de păr printre firele tale pentru un aspect natural. Alege un creion special sau poți folosi același fard maro pe care l-ai folosit în pliul pleoapei (nu uita că produsele de calitate sunt multifuncționale).

Machiajul buzelor

Această etapă este opțională, dar de efect. Cînd nu ai timp sau dispoziția să faci mare lucru restului feței, un RUJ din familia roșului este o declarație în sine. Poți alege orice nuanță care are la bază roșu, de la roz la brun, oferă-i o bază de creion și aplică-l cu pensula pentru rezistență sporită. Sau, dacă ai ales un fard de obraz cremos poți să îl aplici și pe buze, indiferent de culoare iar dacă nu vrei să porți grija rujului pe parcursul zilei alege un balsam, pentru că îngrijirea buzelor e cel mai eficient machiaj.

Machiajul buzelor

În ținuta de serviciu, machiajul este la fel de important precum vestimentația și pantofii.

Sper că ai găsit aici informații folositoare despre tehnicile și produse potrivite unui machiaj cu aspect profesional pentru serviciu.

Tu te machiezi în zilele lucrătoare? Adopți același stil în fiecare zi sau variezi? Lasă un comentariu mai jos și dă mai departe dacă ți-a fost folositor.