Cealaltă față a Revelionului

Dimineața zilei de după petrecere

Cu puțin noroc și prezență de spirit, noul an ne găsește sănătoase, fără dureri de cap și recunoscătoare pentru anul încheiat, iar machiajul nostru fabulos, atent selecționat și construit cu mare migală, nu se mai potrivește cu zorii dimineții.

Dar femeia modernă găsește întotdeauna soluții să iasă cu fața curată din această situație. Iată câteva idei salvatoare.

1. Primul și cel mai important gest de restabilire a strălucirii feței este demachierea tenului în profunzime. După o noapte lungă de machiaj abundent și sărbătorit va fi nevoie de un mic tratament facial pentru curățarea feței și pentru eliminarea machiajului infiltrat în straturile superioare ale epidermei. O variantă eficientă este combinarea a două tehnici:

  • demachierea cu o soluție bifazică (demachiant pe bază de ulei vegetal și apă) care să dizolve machiajul rezistent la apă, în special ochii și buzele deoarece pielea este delicată în aceste zone și nu trebuie curățate prin frecare. Puteți improviza un astfel de demachiant din ulei de măsline și soluția demachiantă obișnuită.
  • demachierea cu un produs onctuos (lapte sau balsam demachiant, cremă demachiantă). Cele mai bune rezultate se obțin prin aplicarea unui masajul facial cu aceste produse timp de câteva minute, pe față, gât, pavilionul urechii și alte părți ale corpului unde ați purtat machiaj. Mișcările de masaj trebuie să fie ascendente, dinspre centrul feței către exterior (spre urechi și frunte).

2. Buzele trebuie și ele îngrijite în particular, cel mai bine acoperite cu un strat generos de balsam de buze sau cremă grasă.

3. Eliminați roșeața ochilor, natural prin aplicarea de comprese locale cu musețel sau cu picături oftalmologice.

4. Dacă e zi de odihnă, revitalizați tenul cu o mască de față. Terapia rețetelor cosmetice făcute în casă este mai eficientă decât am crede: cel mai probabil aveți în casă miere  și fulgi de ovăz (măcinați-i), amestecați și aplicați pe față și gât, clătiți după 15 minute. Și beți multă apă pentru hidratarea din interior!

5. Dacă petrecerea continuă și deseară, adu-ți aminte că prima impresia contează, iar Revelionul poate aduce cele mai multe legături noi dintr-un an. Îți propun câteva sugestii pentru machiajul de a doua zi:

  • orice machiaj ați avut seara dinainte, vă recomand să aveți opusul; diversitatea captează ochiul și întreține interesul.
  • aranjați sprâncenele; singura constantă în orice machiaj.
  • valorificați coafura de ieri, mai ales dacă sunt bucle; părul prins leger este cel mai flatant și merge în tandem cu machiajul minimal.
  • ca să păstrați aspectul unui ten proaspăt se poate adăuga în crema hidratantă o fracțiune de fond de ten.
  • aplicați cu o mână ușoară fard bronzant pe linia părului și perimtrul feței (nu pe obraz, nas sau frunte).
  • fardul de obraz este aliatul de bază al fețelor obosite. Cel mai bine merg nuanțele de trandafiriu (nu roz pal, nu piersică), chiar ușor sidefate.

Demachierea este cel mai frumos gest pe care îl poți face pentru tine în noul an.

Cred că avem toate informațiile și resursele necesare ca să intrăm în noul an cu fața curată și ce obiceiuri noi de machiaj am putea să adoptăm în plus față de anul trecut.

La mulți ani nouă și să avem un 2015 presărat cu întâmplări frumoase și oameni minunați!