Cum să faci o paletă personalizată de rujuri

Cu câțiva ani în urmă, când am început să fac machiaj profesional, mi-am dat seama că trebuie să fiu isteață când îmi construiesc trusa de lucru, să investesc în produse de calitate, să caut ambalaje compacte și să reduc la minim dimensiunea trusei.
Voi povesti cu altă ocazie despre trusa mea de machiaj profesional și cum să-ți compui una la început de drum, dar pentru moment vreau să vă arăt cum am folosit aceleași criterii când am organizat colecția mea personală de rujuri.

Sunt câteva avantaje ale paletei de rujuri:

  • mai mult control în trusa ta de machiaj
  • văd toate culorile dintr-o privire
  • pot combina rujurile pe dosul palmei ca să obțin o culoare nouă
  • pot călători cu mai multe rujuri fără să ocupe spațiu în plus
  • nu irosesc produsul din interiorul tubului
  • folosesc fiecare ruj la maxim
  • nu mai am rujuri „rătăcite” prin casă

Urmăriți tutorialul pentru instrucțiuni video și citiți mai jos pentru mai multe sfaturi și recomandări.

Materialele pe care le folosesc pentru această demonstrație sunt destul de ușor de obținut și pot fi înlocuite cu ceva similar: un ruj, o lingură, un cuțit, prosoape de hârtie, dezinfectant și o lumânare. De asemenea, aveți nevoie de un recipient pentru a transfera rujul. Acestea pot avea o varietate de forme și dimensiuni, cum ar fi o paletă goală de farduri de pleoape, cutii de medicamente sau capace de aluminiu.

Pasul 1

Înainte de a începe operațiunea, pune rujul la răcit în frigider pentru 30-45 de minute. Aceasta va ușura foarte mult pașii care urmează.

Pasul 2

În timp ce aștepți, ar fi bine să pregătești materialele de lucru și să le dezinfectezi. Eu folosesc și recomand alcool izopropilic cu o concentrație de 70-99% pentru dezinfectarea și curățarea ustensilele de machiaj. Pulverizează sau șterge recipientul ales, lingura și cuțitul. De asemenea, curăță mâinile cu săpun și apă.

Pasul 3

Pentru a extrage tot rujul din tubul său, nu trebuie să-l tai ci mai degrabă trage-l afară mișcându-l ușor. Acest lucru funcționează mai bine dacă ai răcit ruj în prealabil. Există atât de mult produs ascuns în tub! Această parte este, de obicei, aruncată cu recipientul „gol”, așa că ești deja în avantaj! Păstrează tubul pentru mai târziu, îl vom refolosi.

Pasul 4

Taie o bucată de ruj din partea de jos, la fel de mult cât crezi că te poți potrivi în recipientul tău. Folosește lingura și sursa de căldură pentru a topi rujul, dar ai mare grijă să nu-l fierbi! Acest lucru este foarte important, trebuie să miști în mod constant lingura astfel încât căldura să fie difuzată uniform, deoarece fierberea ar putea schimba proprietățile chimice și fizice ale rujului. Scopul este să-l topești doar cât e necesar pentru a-l turna într-un alt recipient, astfel încât în nici un moment să nu aibă o consistență lichidă în lingură. Consistența trebuie să fie mai degrabă cremoasă.

Pasul 5

Acum poți să refolosești tubul rujului, introdu la loc rujul rămas și vei o versiune mai mică, dar suficientă  de ruj, ca să o poți lua cu tine pentru retușuri!

Pasul 6

Nu uita să etichetezi rujurile pe care le transferi, astfel încât să ști mereu ce ai folosit și să ai o referință când vrei să cumperi același ruj peste ceva timp.

Rezultatul final

Am inlocuit 18 rujuri cu 2 palete si am toate culorile la un loc, fără să fie nevoie să le deschid individual pentru a vedea culoarea. Destul de practic, nu-i așa? Rujurile din paletă pot fi folosite imediat ce s-au răcit, fie aplicate cu pensula pentru precizie sau chiar cu degetele pentru un efect mai natural.

Mai vreau să adaug că nu recomand utilizarea acestei metode pentru rujurile destinate purtării îndelungate, care se întăresc rapid în contact cu aerul, deoarece acestea se vor usca dacă recipientul nu este perfect sigilat. Eu nu folosesc rujuri cu formule de lungă durată nici pe cliente nici pe mine însămi, astfel încât toate rujurile mele au textură cremoasă. Este doar o preferinta personală, dar prefer să reaplic periodic rujul (sau orice alt produs de machiaj) decât să folosesc un produs care-mi usucă pielea și îmi blochează porii timp de 12 ore.

Sper să vă fie de folos și să vă inspire să faceți curățenie și ordine în propria colecție de rujuri. Pe curând!