Ingredientele unui machiaj seducător

Sunt momente în viață când o femeie se simte dezbrăcată fără machiaj.

Machiajul este complicele întâlnirilor romantice și completează o atitudine seducătoare. Bărbații însă nu sunt fani ai machiajului în exces, dar nici nu se împacă cu naturalețea extremă a feței de dimineață. (Întrebați-i, dacă nu mă credeți). Cum găsim echilibru?

Machiaj seducător

Pentru acele ocazii există un machiaj clasic, atemporal și seducător prin definiție, format dintr-o linie de tuș și buze roșii. Sunt câteva repere în machiajul feței care fac mai modern și purtabil acest tip de machiaj:

Pregătirea tenului

Un ten bine hidratat va avea un aspect moale și înrourat. Pregătirea poate începe cu o zi înainte cu o mască exfoliantă, un gomaj sau un masaj facial care să curețe pielea în profunzime și să revitalizeze aspectul tenului.

Pentru o strălucire a feței

care pare să vină din interior, se poate folosi un produs iluminator în loc de bază de machiaj sub fondul de ten. Combinația dintre cele două produse lasă să treacă exact câtă sclipire e nevoie pentru un aspect radiant în mod natural.

Ochii se conturează

cu linie de tuș sau creion numai pe pleoapa superioară, subțire în colțul intern și îngroșată gradual către colțul extern al ochiului, unde se încheie cu o codiță ridicată până la intersecția cu pliul pleoapei. În loc de negru, un efect modern și mai puțin aspru se obține cu alte culori închise dar complementare, cum ar fi bleumarin pentru ochi căprui, purpuriu pentru ochi verzi și cupru pentru ochii albaștri. Intensitatea privirii este obținută, dar impactul este mult mai blând.

Buzele trebuie să fie roșii

dar nu amenințător, ci exact atât de roșii cât să pară mușcate de emoție și nerăbdare. Important este să aibă o formă bine definită și rotunjită. Nuanța rujului se alege în funcție de restul feței, culoarea pielii și a părului, pentru ca toate trăsăturile în ansamblu să fie în armonie una cu alta. Criteriul ideal este cel caloric: nuanțele calde de roșu (corai, portocaliu roșiatic, brun, roșu cărămidă, marsala) se așează mai bine pe tenul măsliniu deoarece amândouă au un subton galben, în timp ce nuanțele reci de roșu (rubiniu, roșu- cireașă, bordo) flatează tenul rozaliu pentru că au în comun subtonul albastru.

Fardul de obraz leagă discret întregul machiaj

Se potrivește cel mai bine o nuanță roz-piersică, dar pentru armonie asigurată se poate împrumuta culoarea rujului pe centrul obrajilor, pierdut spre tâmple.

Gene false

fir cu fir sau smocuri pe toată lungimea ochiului pentru un efect de evantai sau o concentrație mai mare în colțul extern, în completarea linie de tuș.

Poartă machiajul pe care ți-l dorești, ține capul sus și fii cât vrei de seducătoare!

Toate acestea sunt doar linii directoare, sugestii de machiaj și împerechiere a culorilor. Cel mai seducător machiaj este cel care ne conferă încrederea că suntem frumoase, indiferent că am ales ruj corai la ten de alabastru sau am urcat codița linie de tuș până la colțul sprâncenei.

Tu ce tip de machiaj seducător ai în garderobă?