Machiaj cu efecte speciale: zombie makeup

Un machiaj realizat cu produse cosmetice și alte ingrediente obișnuite de prin casă

Într-o zi caniculară de august, ne-am adunat la Caransebeș să filmăm trailer-ul ultimei cărți scrise de Lavinia Călina, intitulată ”Zona Zero”. Despre carte afli mai multe aici sau direct de pe blogul autoarei.

Ce a ieșit din colaborarea noastră a fost nemaipomenit, mai ales dacă ținem cont de resursele limitate pe care le-am avut la dispoziție. Conceptul  machiajului a fost o provocare pentru mine, deoarece efectele speciale de zombie se realizează de cele mai multe ori cu latex lichid sau alte materiale modelatoare. Fără așa recuzită, am căutat internetul și am găsit alternative… mai domestice.

Să îți spun cum am procedat.

PASUL 1 DOCUMENTARE

Orice proiect începe cu studierea temeinică a subiectului în lucru. Internetul e o bibliotecă deosebit de utilă și prietenoasă, iar sursele de inspirație se adună cu răbdare și cuvintele cheie potrivite: zombie makeup.

PASUL 2 INGREDIENTELE POTRIVITE

Practic, efectul complet de zombie se obține prin alăturarea tehnicii de machiaj (cu vânătăi, julituri și alte colorări ale pielii) cu sânge fals.

Cu ce faci machiajul:

  • produse de machiaj în culori de bază: alb, negru, verde, roșu, albastru. Eu am folosit paletele cu efecte speciale profesionale Make-up Designory, dar poți folosi farduri compacte sau rujuri pentru rezultate similare.
  • șervețele cosmetice de hârtie
  • lipici alb sau transparent pentru hârtie, din recuzita de joacă a copiilor

Cu ce faci sângele fals (află cum se prepară aici):

  • colorant alimentar roșu, albastru și galben
  • gelatină transparentă
  • o lingură de făină

Machiajul cu efecte speciale nu necesită întotdeauna materiale speciale.

PASUL 3 TEHNICA DE MACHIAJ

Faza 1

Întâi am curățat tenul și am aplicat o bază de machiaj, care va proteja pielea de produsele următoare. Apoi am atașat șervețele de hâtie pe față cu ajutorul lipiciului, ca să obțin textura necesară pentru a construi rănile de zombie. Acum e momentul să decizi unde vor fi poziționate semnele care mimează descompunerea… și lasă se se usuce cam 20-30 minute.

Faza 2

După ce s-a uscat lipiciul, chiar dacă nu în totalitate, am aplicat fond de ten pe toată fața, mai ales peste zonele unde am lipit șervețelele. Am folosit penseta pentru a scobi ”rănile” de zombie, iar aici nu sunt reguli, crează-le după bunul tău plac. Eu am ales în frunte, în jurul gurii și pe gât.

Acum am început colorarea: roșu în centrul răniilor și un degrade către negru spre margini. Arată cam așa:

Faza 3

Suntem aproape gata! Mă asigur că trecerea între culori este cât mai difuză și estompată. Încet-încet, am adăugat cearcăne, tente maronii și puțin verde, pentru un efect de piele nevascularizată. Am picurat în ”răni” sângele fals și iată rezultatul final!

Nu uita să te și distrezi cu machiajul tău de zombie 🙂

Dacă vrei să vezi proiectul pentru care m-am antrenat cu machiajul de zombie, îl găsești aici, iar secvențe amuzante din culise vezi aici. Aștept cu maxim interes lansarea cărții ”Zona Zero”!