Machiaj de zi simplu și rezistent

Recomandare de machiaj pentru o zi la birou, școală sau cumpărături

Vă propun un machiaj simplu și rezistent, gândit pentru purtare întreaga zi ( școală, birou, magazine etc).

Makeup Artist: Mira Metzler
Model: Lavinia Călina

Imaginile nu au fost prelucrate, toate imperfecțiunile întregesc naturalețea acestui tip de machiaj.

Toate produsele sunt prezentate ca recomandare și inspirație.

Machiajul:

Ten

Pentru față am folosit un fond de ten cu FPS 35 care este foarte pigmentat, de aceea l-am amestecat cu o bază de machiaj incoloră să-l diluez și să aibă o consisență mai legeră. L-am aplicat cu pensula și am netezit totul cu burete cosmetic. Poate fi aplicat direct cu buretele, umezit în prealabil.

Petele roșii le-am acoperit cu corector verde iar cearcănele cu corector de culoarea somonului (o nuanță deschisă de portocaliu). Roșu-verde și albastru -portocaliu sunt perechi de culori complementare care se neautralizează reciproc când se suprapun. Paleta mea KIKO a fost cadou și nu o găsesc în magazine dar când se termină sunt curioasă să încerc această paleta de corectoare.

Am fixat totul cu o strat fin de pudră pulbere.

Ochi

Vedeta acestui machiaj este fardul de ochi. Am folosit 2 farduri waterproof sub formă de baton cremos Scandaleyes de la Rimmel, în nuanțele BULLETPROOF BEIGE și BAD BRONZE GIRL.

Mascara rezistent la apă este obligatoriu, astfel putem să pulverizăm în siguranță apă termală pe față când ne încălzim!

Sprâncene

Pentru sprâncene am folosit un creion cerat, e ușor de folosit și se ascunde bine sub firele de păr.

Buze

Am colorat buzele cu un ruj Rimmel  roșu-portocaliu, e un model mai vechi și nu-l mai găsesc în magazine. Nu contează în mod deosebit rujul pentru acest look dar o alternativă actualizată ar fi acest ruj de la Bourjois.

Obraz

La final am aplicat puțină pudră bronzantă cu particule sidefate peste pomeți, pentru un look văratic și „sărutat de soare”.

Primul lucru și cel mai important este pregătirea tenului, fie doar prin spălare cu un produs adecvat tipului de ten sau un tratament mai complex cu ser și cremă de hidratare.

Rezultatul este un aspect îngrijit fără să fie încărcat.

Sper să vă placă și vă fie de ajutor. Pe curând!