Machiajul elegant și politica

Ce-și doresc femeile de la soția președintelui

Machiaj Carmen Iohannis

Dacă la nivel personal putem alege să nu ne machiez deloc, unele poziții sociale nu permit acest lux. Machiajul elegant este arma secretă a femeilor în politică, iar soția președintelui are o sarcină importantă de îndeplinit și un mesaj puternic de transmis.

Despre noua Primă Doamnă a României (cu acronimul FLOR -de la First Lady of Romania, cum a fost afectuos numită) am citit prima dată aici.

Vă las plăcerea de a citi articolul dar vreau să subliniez că, deși așteptările noastre sociale de la această femeie sunt variate, în privința înfățișării se încadrează în același registru: o doamnă. O vrem discretă dar elegantă, să se abțină de la orice formă de grandomanie dar să își învioreze ținutele sobre cu eșarfe, să aibă o înfățisare decentă dar suficient de impunătoare pentru a servi drept model alternativ imaginii vedetelor de televiziune și cântărețelor contemporane.

Machiajul care să completeze și să întrețină un asemenea stil personal este (fără îndoială necesar!) un machiaj elegant, inteligent, sofisticat, neutru și de corecție, iar nu de colorare, cu accent simultan pe numai una din trăsăturile feței. Pata de culoare va fi dată cel mai adesea de ruj, sprâncenele vor încadra fața în mod armonios însă fără să iasă în evidență, fardul de obraz este nelipsit iar machiajul ochilor urmărește redefinirea și întinerirea privirii. Desigur, prin machiajul elegant nu spun nimic nou în materie, dar am descris opusul uneia dintre candidatele la președinție! Adică România se schimbă pentru că româncele își diversifică, în sfârșit, gusturile și asta mă bucură.

Vântul schimbării aduce machiajul elegant pe scena politică.

Dacă această femeie reprezintă în lume româncele atunci mă reprezintă și pe mine iar în acest caz vreau să fie cum aș vrea eu să fiu dacă aș putea să mă construiesc ideală. Pentru mine Carmen Iohannis este precum femeia perfectă creată de personajul lui Al Pacino în filmul „Simone”.

Tu ce părere ai? Propun să contribuim toate la conturarea femeii ideale și te invit să îți spui părerea în rubrica de mai jos.