Bio makeup -Machiaj modern cu produse 100% naturale

Sunt mult preconcepții asociate noțiunii BIO MAKEUP. De multe ori machiajul cu produse naturale este asociat cu un machiaj natural prin efectul obținut. Relația este posibilă dar nu este obligatoriu așa. Poți realiza un machiaj natural cu produse de machiaj convenționale, profesionale sau din comerț. Tot așa, un machiaj cu produse naturale poate fi natural sau intens, dramatic, colorat.

Când am aflat de prima ediție românească Veg Fest (săpămâna vegetarienilor din România) la Timișoara, m-am gândit că este cel mai bun moment să promovez încă o dată machiajul bio, realizat exclusiv cu produse naturale, dar nu neapărat în culori neutre. Așa că pe 23 mai 2015 ora 16.00 la Ambasada am susținut o demonstrație de machiaj cu voluntar din public, numai cu produse naturale și cu multe explicații pe parcurs, denumită simplu ”Bio makeup -Machiaj modern cu produse 100% naturale”.

Cu sprijinul www.bio-cosmetics.ro am obținut în timp record un minim de produse esențiale pentru machiajul complet al feței, toate marca Benecos, produse din plante și ingrediente de origine minerală, 0% Parafine. 0% Silicon. 0% Parabeni. 0% PEG.
Cosmeticele naturale de la Benecos cuprind o gamă largă de produse de machiaj pentru față, ochi și buze în culori saturate, moderne și prețuri accesibile.

Întâmplător, modelul meu ales din public a fost o fată frumoasă cu părul verde, în acord cu tema festivalului.  Acesta a fost rezultatul final al demonstrației de machiaj bio.
Mai jos, cum a decurs demonstrația, pas cu pas și listă de produse folosite.

Machiajul feței

Modelul meu avea tenul gras și ușor deshidratat astfel că am aplicat o cremă hidratantă și am ales fondul de ten pudră minerală în nuanța Light Sand, o pudră pulbere fără talc care poate fi folosită și independent pentru fixarea unui fond de ten cremos. În zona ochilor am aplicat anticearcăn pe bază de ulei de ricin și ulei din semințe de jojoba, în nuanța Beige. Pomeții i-am subliniat cu fard de obraz trio ”Fall in love”, amestecând toate culorile (două mate și una strălucitoare) pentru un efect natural de îmbujorare. Fardul se aplică și se întinde ușor datorită uleiului de Macadamia din compoziție.

Machiajul ochilor

Am vrut un machiaj modern care pune accent predominant pe o singură trăsătură a feței, iar publicul a ales buzele. Pentru ochi am ales un machiaj de conturare, realizat cu fardul de pleoape Coffee & Cream în patru nuanțe de bej și maro, cu o textură foarte fină și cremoasă. Aplicarea a fost însoțită de sfaturi pentru valorificarea tuturor culorilor dintr-un cvartet de culori, cum ar dublul rol de  iluminator sau eyeliner.

Apoi am accentuat linia genelor pleoapei superioare cu un creion kajal de culoarea neagră. Creionul a fost vedeta demonstrației pentru că este foarte cremos și rezistă ca un creion dermatograf clasic, în plus conține și ulei de Jojoba, ulei de Macadamia, ulei de semințe de mango, ulei de semințe de bumbac, ulei de floarea soarelui, ceară de albine și vitamina E.

Pentru un efect discret, la conturarea sprâncenelor am folosit nuanța de maro închis din același cvartet de farduri de pleoape Coffee & Cream, aplicat cu o pensulă unghiulară.

Am încheiat cu un strat de mascara pentru volum de culoare neagră, o mascara 100% vegan și bogată în ulei de avocado.

Machiajul buzelor

Buzele frumoase merită atenție specială, iar culoare verde a părului a dictat roșu complementar pe buze. Întâi am conturat cu creion de buze de culoare roșie, estompat către centrul gurii pentru a nu exista o linie de demarcație și pentru a spori rezistența rujului. Ca și creionul kajal pentru ochi, creionul de buze are în compoziție ulei de Jojoba, unt de Shea, ulei de Macadamia, ceară de albine și vitamina E, fără parfum și fără talc.

Apoi am ales rujul de buze cremos, în nuanța ”Just Red”. L-am aplicat direct din tub, fără pensulă, pentru că l-am făcut cadou modelului, alături de mascara.

La final, a fost o demonstrație productivă, au fost întrebări din public și discuții interesante despre avantajele produselor cosmetice bio față de machiajul convențional, testări de produse și schimb de informații. Cu siguranță e un început promițător pentru machiajul bio dar e doar un prim pas care trebuie susținut cu alte astfel de evenimente și demonstrații. Alea iacta est.